Newz & Events

Workshop van 19 januari gemist?... Dat je bij ons verse smoothies kan bestellen, is leuk en vooral lekker! Smoothies zijn namelijk een gezonde toevoeging op je eetpatroon. Maar hoe maak je nu zelf een goede en 'verwarmende' smoothie in deze periode? Welke ingrediënten gebruik je en hoe zorg je dat het gezond blijft? Daar gaan wij je bij helpen tijdens onze workshop 'Gezonde Smoothies maken'   De Workshop van zaterdag 19 januari 2019 was al snel volgeboekt... ....
In Suriname is eten een van de belangrijkste momenten van de dag. Surinamers houden van eten maar houden ook echt van vlees. Het valt dan ook niet mee om als veganist of vegetariër te genieten van de rijke Surinaamse keuken. Vegan chefkok Emilio heeft dankzij zijn Surinaamse roots echter genoeg inspiratie voor de lekkerste vegan Surinaamse gerechten. Hij laat je kennismaken met de zeer diverse en smaakvolle gerechten die door de invloed van alle verschillende bevolkingsgroepen in Suriname zijn ontstaan.
'Het voedingscentrum noemt het marketingpraat, de ander zweert erbij. Superfoods hebben al heel wat discussie veroorzaakt. En dat is eigenlijk alleen maar goed gezien het aangeeft dat we steeds beter over eten nadenken. Tijdens onze workshops en cursussen is het ook een terugkerend thema. Ik geloof in superfoods. Dit betekent alleen niet dat je nu alleen nog maar superfoods moeten eten...' 
Dat je bij ons verse smoothies kan bestellen, is leuk en vooral lekker! Smoothies zijn namelijk een gezonde toevoeging op je eetpatroon. Maar hoe maak je nu zelf een goede en 'verwarmende' smoothie in deze periode? Welke ingrediënten gebruik je en hoe zorg je dat het gezond blijft?Daar gaan wij je bij helpen tijdens onze workshop 'Gezonde Smoothies maken' op zaterdag 19 januari 2019.
Proosten met je collega's na een brainstorm. Het leven vieren samen met je vrienden. Samen met je collega's op weg naar nieuwe uitdagingen, een feestje vieren of een kwartaal meeting of event afsluiten. Daarbij hoort een borrel. Wat kijken we er toch altijd naar uit, naar die borrels vol zaligheden en gezelligheid. Maar minder naar 'the day after'. Tijd voor iets anders! Black & White KAFE heeft het antwoord voor jou!
Volgeboekt! Wegens succes nu extra editie op zaterdag 1 december a.s.! Eet je deze kerst voor het eerst veganistisch of krijg je misschien visite over de vloer die vegan eet? Op zaterdag 8 december. (volgeboekt) organiseert Black & White KAFE een kookworkshop Healthy & Vegan Kerstdiner. Emilio en Marcel geven je tijdens deze workshop inspiratie voor het kerstdiner. En natuurlijk ga je ook zelf aan de slag en proeven!

Black & White KAFE is tijdens de kerstvakantie gesloten. Op 24 december sluiten wij de deuren om vervolgens op 8 januari jullie weer te verwelkomen! Voor verzoeken over vergaderingen en...

Komende zaterdag is het zo ver, de eerste editie van Dutch Health Event! Hét event in Breda waar FOOD, BODY, WORK & MIND samenkomen. Laat je op zaterdag 27 oktober inspireren door de verschillende professionals van zakelijk & health center 72 Business. Verrijk je kennis dankzij de verschillende lezingen over gezond eten, bewust omgaan met lichaam en geest maar ook over een healthy work-life. Verleg je grenzen!
Komende maand is het weer zover! Als clublid van Black & White Sportsclub en YogaSchool Breda profiteer je de gehele maand oktober van de heerlijke actie Happy Herfst Saturday Lunch. Iedere zaterdag van oktober heb je de mogelijkheid om te genieten van een proeverij bestaande uit kleine gerechten van onze nieuwe menukaart. Vooraf een herfstachtig soep, daarna drie kleine en verschillende gerechten. En dit voor maar €12,50 in plaats van €17,50! 
Het offsite vergaderen op bijzondere locaties wordt ook in Nederland steeds populairder. Een workshop organiseren op een boerderij, vergaderen in een fabriek of een presentatie in een treinstation. Weg met de saaie vergaderruimtes bij bekende hotelketens, het is tijd voor meer inspiratie.
Durf jij het naast het vlees ook vis, kaas en eieren links te laten liggen? Dat zal wel even wennen zijn maar op den duur word je echt happy van een veganistisch dieet. Het is goed voor je huid, je spijsvertering én natuurlijk voor de planeet. Iedereen blij, toch?

Ben jij handig en heb jij een klantgerichte houding? Dan is deze parttime functie als klusjesman misschien wel voor jou weggelegd. Enthousiast geworden? Lees snel verder! Functieomschrijving Wij zoeken een frisse persoonlijkheid...

Een High Tea bij Black & White KAFE betekent lekker en zonder schuldgevoelens genieten van een tafel vol met allerlei zoete en hartige hapjes en uiteraard diverse soorten losse thee. Perfect om je vrije weekend mee te beginnen, je verjaardag of de babyborrel van je vriendin te vieren. Onze Vegan High Tea is op reservering, vanaf 2 personen tot ongeveer 20 personen (grotere groepen op aanvraag). Genieten van smaakvolle en verantwoorde vegan hapjes en ondertussen fijn bijkletsen.

Jaarlijks, op de eerste zondag van augustus, is het Vegan Potluck Day. ‘Potluck’ is een Amerikaans begrip waarbij iedereen iets te eten meeneemt dat daarna gezellig samen opgegeten wordt op een...

De Wereldgezondheidsorganisatie merkt op dat de manier waarop we vergaderen vaak ongezond is. Daarom brengen ze een gids uit om meetings gezonder en duurzamer te laten verlopen. En laat Black...

Ben jij die enthousiaste medewerker bediening of afwasser?  Heb jij het horeca gen in het bloed zitten en vind je het leuk om onze gasten in de watten te leggen? Black & White KAFE is op zoek naar meerdere oproepkrachten voor in de bediening en/of afwas.

Ben jij een écht kooktalent en heb je ook nog eens kennis van de vegetarische/veganistische keuken? Werk je graag overdag? En fulltime? Dan heb jij jouw baan gevonden! Voor Black...

Een veganistisch dieet wilt niet zeggen dat je nooit meer een pizza kan eten. Geef er je eigen draai aan zodat je het toch kan eten en genoeg voedingstoffen binnen krijgt. Zoals deze lekkere vegan pizza gemaakt van kikkererwtenmeel in plaats van tarwemeel. Voor alle vegas, vegans, flexies en iedereen die gewoon een keer plantaardige pizza willen eten.
'Wat serveren jullie dan voor vegan snacks tijdens een borrel of event?' Deze vraag krijgen wij regelmatig van gasten die na een vergadering graag nog even willen napraten onder het genot van een drankje en een hapje. En dat is bij Black & White KAFE natuurlijk helemaal vegan. Geloof ons maar, er zijn genoeg smaakvolle veganistische snacks. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke crunchy maïssnacks met een avocado dip? Een perfect recept voor een zomerse avond.
Het begon met interesse voor zeewier als voedsel. Daarna maakten ze hier een documentaire over. De volgende stap was dat Lisette Kreischer en Mark Kulsdom een 100% plantaardige hamburger ontwikkelden met de naam The Dutch Weed Burger. Een overheerlijke hamburger gemaakt van geroosterde sojasnippers en kombu (zeewier). Helemaal passend op de menukaart van Black & White KAFE. 
Schrok jij regelmatig je boterham naar binnen met je ogen strak op je computerscherm gericht? Of heb je het vaak te druk om fatsoenlijk te lunchen? Misschien herken je het wel bij jezelf of collega's, het gevoel geen tijd te hebben voor de lunch. Je rent van de ene afspraak naar de ander, beantwoordt tussendoor ook nog de vele mails die binnenstromen en belooft je collega dat ze aan het einde van dag echt die notulen ontvangt. Lees dan vooral even door want hier volgt wat stof tot nadenken. 

Regelmatig krijgen wij vragen over voeding. Vragen zoals ‘wat is tegenwoordig nog gezond?’ of ‘krijg ik wel voldoende eiwitten binnen?' Er heerst nogal wat onduidelijkheid rondom het eten van eiwitten...

Denkt men aan een vegetarisch of veganistisch dieet, dan denkt men vaak al aan allerlei tekorten. Maar of je nu een volledig plantaardig eetpatroon volgt of ‘gewoon’ eet, het is...