The Dutch Weed Burger | Nu @ KAFE

the dutch weed burger

The Dutch Weed Burger | Nu @ KAFE

Het begon met interesse voor zeewier als voedsel. Daarna maakten ze hier een documentaire over. De volgende stap was dat Lisette Kreischer en Mark Kulsdom een 100% plantaardige hamburger ontwikkelden met de naam The Dutch Weed Burger. Een overheerlijke hamburger gemaakt van geroosterde sojasnippers en kombu (zeewier). Helemaal passend op de menukaart van Black & White KAFE. 

Wat begon als een documentaire is inmiddels een groot succes op de kaart van verschillende restaurants over de hele wereld. Foodstylist en vegan kookboekschrijver Lisette Kreischer en filmmaker Mark Kulsdom zien de plantaardige keuken als de sleutel tot verandering. Of het nou gaat om het einde van de bio-industrie of duurzaamheid. De ondernemers hebben een missie, namelijk ‘die waanzinnige mooie wereld eren’.

Hun vegetarische weedburger (met een d inderdaad) is gemaakt van zeewier. Zelfs het broodje ziet groen door de toegevoegde micro-alg chlorella. En de pittige en romige vegan weedsauce met Hollandse Zeesla uit Zeeland maakt dit broodje hamburger helemaal af. Lekker en ook nog ‘s een rijke bron aan eiwitten.

De burger van zeewier; het nieuwe vlees van de toekomst

Waarom zeewier nu zo duurzaam is? Voor het verbouwen van zeewier is geen landbouwgrond of zoetwater nodig. Hierdoor wordt ons ecosysteem niet belast. Daarnaast is het een prima vervanger door dierlijke eiwitten waardoor we de ellende in de bio-industrie ten einde kunnen brengen.

Wil je meer weten over zeewier en de plantaardige keuken? Bekijk de onderstaande documentaire en na afloop zien we je graag bij Black & White KAFE om je een overheerlijke Dutch Weed Burger te serveren.

Onze gasten over The Dutch Weed Burger

‘Toen mijn vriendin vertelde over een 100% plantaardige hamburger, werd ik nu niet bepaald enthousiast als vleesliefhebber. Totdat ik de eerste hap nam en totaal verkocht was’.

‘Zeker geen hamburger als tussendoortje maar een volwaardige en smaakvolle maaltijd. Heel erg lekker!’.

‘Geen rare smaak van zeewier of sushi maar een lekkere, sappige burger. Een aanrader’.

 

Geen reactie's

Geef een reactie