Vegan snacks voor een zomerse avond

vegan snacks

Vegan snacks voor een zomerse avond

‘Wat serveren jullie dan voor vegan snacks tijdens een borrel of event?’ Deze vraag krijgen wij regelmatig van gasten die na een vergadering graag nog even willen napraten onder het genot van een drankje en een hapje. En dat is bij Black & White KAFE natuurlijk helemaal vegan. Geloof ons maar, er zijn genoeg smaakvolle veganistische snacks. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze heerlijke crunchy maïssnacks met een avocado dip? Een perfect recept voor een zomerse avond.

Momenteel zijn wij achter de schermen druk bezig met experimenteren in de keuken. Zo stellen we zelf de lekkerste combinaties samen maar laten we ons ook inspireren door verschillende blogs over plantaardig eten. We zijn altijd op zoek naar nieuwe informatie en proberen zo op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen in de veganistische keuken. Zo organiseerden we laatst zelf een borrel en maakten deze heerlijke crispy maïssnacks met lekkere avocado-basilicum dip. Makkelijk en snel te bereiden en je serveert een verrassend lekkere snack, ook voor de niet-vegans onder ons.

Wat heb je nodig?

Voor 7 maïssnacks heb je de volgende ingrediënten nodig:

 

  • 2 cups maïs
  • 1 cup gesneden lente-uitjes
  • 1 cup maïsmeel
  • bloem 1/2 cup
  • halve theelepel tl baking soda
  • 1/2 tl knoflookpoeder 
  • 1/4 tl komijn
  • 1/4 tl cayenne
  • zout en peper naar smaak
  • olie om te frituren
Avocado basilicum dip:
  • 1 avocado
  • 6 basilicum blaadjes
  • sap van halve limoen
  • 6 eetlepels water
  • 1 eetlepel olijfolie 
  • zout en peper

     

Bereidingswijze vegan snacks

Gefrituurde maïssnacks
  1. Gooi de lente-uitjes en 1 cup maïs in een keukenmachine. Zorg dat het een zachte, gladde substantie wordt. 
  2. Voeg daarna de andere cup maïs toe en het meel. Mix het goed door elkaar. 
  3. Leg de mix in een schaal. Voeg de bloem, baking soda en kruiden toe en meng het geheel met een spatel.
  4.  Leg ze daarna 5 minuten aan iedere kant in de olie totdat ze goudbruin kleuren.
 
Avocado basilicum dip 
  1. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine. Mocht je liever een dip zonder olie willen, laat de olie dan weg.
  2. Meng het goedje tot een crème-achtige substantie oftewel hoe fijntjes wil je de dip hebben.
  3. Voor een dunnere dip kun je water toevoegen.

En zo heb je binnen 15 minuten een heerlijke snack op tafel staan. Eet smakelijk!

vegan snacks

Bron foto: https://www.livinlaveganlife.com

 

Geen reactie's

Geef een reactie