Waarom lunchen zo belangrijk is…

Waarom lunchen belangrijk is

Waarom lunchen zo belangrijk is…

Schrok jij regelmatig je boterham naar binnen met je ogen strak op je computerscherm gericht? Of heb je het vaak te druk om fatsoenlijk te lunchen? Misschien herken je het wel bij jezelf of collega’s, het gevoel geen tijd te hebben voor de lunch. Je rent van de ene afspraak naar de ander, beantwoordt tussendoor ook nog de vele mails die binnenstromen en belooft je collega dat ze aan het einde van dag echt die notulen ontvangt. Lees dan vooral even door want hier volgt wat stof tot nadenken. 

Dat de lunchpauze alleen al een wettelijk iets is, zegt misschien al genoeg. Niet dat we bij KAFE nu ook al gespecialiseerd zijn in de Nederlandse Arbeidstijdenwet maar uit eigen ervaring weten we dat een lunchbreak het verschil kan maken op een drukke werkdag.  Steeds minder mensen lassen een lunchpauze in en eten achter hun bureau. Maar of dat nu echt tot betere werkprestaties leidt? Zo wijzen verschillende onderzoeken uit dat te lang zitten het nieuwe roken is en dat een wandeling in de frisse buitenlucht je hoofd leegmaakt. Maar we weten ook allemaal dat we moeten eten om goed te kunnen functioneren, om energie te hebben zodat we goed kunnen nadenken en ons creatief brein zijn ding kan doen.

Gezonde werklunch

Even opstaan om naar de kantine te lopen om daar je lunch te nuttigen is al belangrijk. Stressvol eten, kijkend naar je computerscherm, heeft namelijk geen zin. Je lichaam schiet bij stress in de survivalmodus en komt in stilstand. Er dreigt tenslotte ‘gevaar’. Denk aan onze vroegere voorouders die werden aangevallen door een leeuw, overleven is het belangrijkste. Vluchten of vechten (fight-or-flight-reactie) was het belangrijkste in die situatie, niet het opnemen van je voedingsstoffen uit je lunch. Vervang die leeuw door de vele blauwe beeldschermen zoals je laptop of telefoon en je snapt wat ik bedoel.

Je werkplek verlaten is dus al een goed idee om echt even tot rust te komen en wil je echt weer die creatieve sappen laten vloeien? Kies dan gelijk voor een gezonde lunch vol vitamines en mineralen. Volgens een onderzoek van Business News Daily presteren mensen met gezonde eetgewoontes beter dan diegenen die kiezen voor het broodje kroket of een snelle eierkoek. Een stevige lunch met de gedachte ‘laten we een goede bodem leggen zodat we er weer lekker tegenaan kunnen’ is trouwens ook geen aanrader. Noem het ‘after-dinner-dip’ of ‘voedselcoma’, het feit is dat overeten kan leiden tot te veel insuline waardoor het bloedsuikerniveau daalt. En een laag bloedsuikerniveau kan leiden tot een slaperig of zelfs depressief gevoel.

Lunchen als sociale bezigheid

Gezien je amper tijd hebt om te lunchen, zal je ook weinig tijd hebben voor een praatje met die leuke collega of een koffiedate met je beste vriendin. Sla twee vliegen in één klap en gebruik de lunchpauze om samen te eten. Netwerken, het organiseren van een event of een lastig zakelijk gesprek, lekker eten verbindt en levert misschien wel hele succesvolle resultaten op.

Vergaderen & lunchen in Breda

Geen tijd is dus een absolute no-go voor een productieve werkdag. Black & White KAFE serveert daarom vanaf 1 mei de Healthy Business Lunch. Een smaakvolle, snelle en gezonde lunch vol vitamines en mineralen! Versgebakken zuurdesem brood met paprikahumus en geroosterde groenten + (h)eerlijke koffie of thee voor €10,-. En mocht je echt haast hebben? Bestellen en afhalen is ook mogelijk. Ben je er toch even uit!

Lunchen en werken in Breda

Geen reactie's

Geef een reactie